Важливий досвід в умовах сьогодення

Світлана Самофалова взяла участь у тренінгу для викладачів аграрних коледжів «Навчання та професійне використання онлайн-модулів та збору даних».

Захід відбувався на базі Вінницького національного аграрного університету.

Керівник міжнародного навчального курсу «Управління фермерським господарством» HSWT Ральф Шлаудерер привітав присутніх і побажав успішної робот під час розгляду теми, яка об’єднала фахівців Вінницького національного аграрного університету, Сумського національного аграрного університету й Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (HSWT).

Тренінг розпочала професор СНАУ Аліна Бричко з доповіддю «Проєкт «Ukrainian Farm Management Data»: пройдений шлях та отримані результати». Далі учасники розбиралися з питаннями підготовки до збору даних для аналізу виробництва с/г культур і необхідним для цього програмним забезпеченням. Після розгляду теоретичних засад процесу перейшли до практичної реалізації безпосередньо на підприємстві «Органік-Д». Підсумком спілкування стали обговорення та аналіз зібраних даних.

Наші німецькі партнери не вперше діляться корисною для нас інформацією, – зазначила Світлана Самофалова. – Цього разу ми отримали досвід, який є важливим в умовах сьогодення.