Дослідницька робота покращує професійну підготовку фахівців

У навчальній лабораторії рослинництва Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбувся демонстраційний посів соняшника.

Цього року заклали ділянку з 38 гібридів соняшника, щоб визначити найкращі якісні показники для північно-східної зони Полісся.

За попередніх зустрічей адміністрація коледжу налагодила співпрацю з компаніями «КРОП-ІНКРІС», «Lidea-seeds», «Alta Seeds», «Viterra Seed», «Nuseed», «Syngenta», «Лімагрейн».

Як для нас, так і компаній, дуже важливо проводити такі досліди, щоб визначити саме той гібрид, який матиме найкращі показники якості в нашій зоні, – зазначив заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко. – Цьогоріч наші викладачі та студенти спеціальності «Агрономія» зможуть взяти участь у технологічному процесі вирощування соняшника та дослідити результати проведеної роботи.
Ми вдячні нашим захисникам за те, що ми можемо працювати, готувати молодих фахівців, які здатні розбудовувати Україну, попри сучасні виклики, – говорить директор коледжу Анатолій Литвиненко. – Ми цінуємо кожну компанію, яка пішла нам на зустріч і стала нашим партнером. Можливість здійснювати дослідницьку роботу над сучасними гібридами соняшника покращує професійний рівень викладачів і виводить навчальний процес на більш високий рівень.