Другий семестр в умовах воєнного стану: спільна робота викладачів, батьків і студентів

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання батьківської ради.

Присутні вшанували хвилиною мовчання студентів і випускників коледжу, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників. Після того, як новою головою батьківської ради обрали Оксану Тимофєєву, заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух надав інформацію про організацію освітнього процесу в ІІ семестрі 2023-2024 навчального року з урахуванням специфіки запровадженого на території нашої країни воєнного стану.

Також обговорили проведення на базі закладу основної сесії національного мультипредметного тесту. У планах - організація курсів підготовки до НМТ та з іноземної мови.

Разом із іншим Михайло Михайлович повідомив, що навіть зараз коледж продовжує розширювати мережу лабораторій (механізації та автоматизації технологічних процесів в тваринництві, електричних машин і апаратів, електротехнології, рослинництва) й активно співпрацює з виробничниками. Також доповідач нагадав, що здобувачі освіти нашого коледжу можуть отримати робітничі професії, та повідомив, що в цьому році започаткували роботу з проведення короткострокових курсів за рахунок фізичних або юридичних осіб.

З огляду на результати зимової сесії, Михайло Михайлович закликав батьків більше уваги звертати на відвідування їх дітьми онлайн-навчань і наголосив, що співпраця викладачів, батьків і студентів здатна покращити рівень знань, а отже – вплинути на подальше майбутнє молодих спеціалістів.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко нагадав про можливість отримувати соціальну стипендію для таких категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; особи, які мають право на отримання соціальної стипендії відповідно до статей 20-22 і 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; студент, батько (мати) якого визнані учасниками бойових дій; студент, один із батьків якого загинув (зник безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів; студент, зареєстрований як внутрішньо переміщена особа; студент із числа дітей-інвалідів та осіб з інвалідністю І-ІІІ групи; студент із сім’ї, яка отримує допомогу відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Під час зустрічі батьки мали змогу отримати відповіді на питання, що виникли в процесі спілкування з представниками адміністрації коледжу.