Про переваги СНАУ – від його викладачів і студентів

Представники Сумського національного аграрного університету зустрілися зі студентами відділень електроенергетики й економіки та ІТ.

Спілкування одночасно відбувалося на двох локаціях. Частина молодих людей змогла прийти до коледжу, решта приєдналися онлайн.

Заступник декана інженерно-технологічного факультету з профорієнтаційної роботи Ірина Рибенко, спілкуючись із майбутніми випускниками відділення електроенергетики ГАФК СНАУ, зазначила, що правила вступу до вишів ще не прописані на рівні держави, тому закликала всіх приєднатися до соціальних мереж університету, де актуальна інформація з’являється, як тільки її озвучують на рівні профільного міністерства. Старший викладач кафедри енергетики та електротехнічних систем СНАУ Ольга Рясна, яка безпосередньо спілкувалася зі студентами в аудиторії, розповіла про переваги навчання в університеті загалом і на інженерно-технологічному факультеті зокрема. Мова йшла не лише про матеріально-технічне забезпечення закладу освіти, аудиторну базу, можливість працювати під час перебування в родині студентів СНАУ, а й про побутові умови в гуртожитках, позааудиторне життя. Продемонстровані відеоролики допомогли присутнім на якийсь час зануритися в життя університету.

Паралельно відбувалося знайомство майбутніх випускників відділення економіки та ІТ Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ з факультетом економіки і менеджменту Сумського національного аграрного університету. Завідуюча кафедри кібернетики та інформатики Світлана Агаджанова провела онлайн екскурсію, показавши кафедру, бібліотеку та їдальню.

Студентка 4 курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Ірина Манько та студент 2 курсу спеціальності 126 Інформаційні системи та технології Іван Бусенко в ігровій формі провели знайомство зі студентським самоврядуванням університету та розповіли про активне життя здобувачів освіти й можливості для реалізації їх потенціалу.

Старший викладач кафедри маркетингу та логістики Олена Селезень, доцент кафедри кібернетики та інформатики Сергій Братушка, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Михайло Геєнко, доцент кафедри менеджменту ім. Михайлової Л.І. Вікторія Ткаченко ознайомили молодих людей зі своїми кафедрами. Також для присутніх провели кілька тематичних конкурсів, найактивніших учасників яких нагородили сертифікатами.

З урахуванням умов воєнного стану такі зустрічі є важливими для наших студентів, – говорить завідувачка відділення економіки та ІТ Вікторія Косенко. – Вони допомагають завчасно зорієнтуватися й зробити спокійні та виважені кроки на шляху вибору закладу освіти для подальшого навчання.