Корисно в умовах сьогодення

Психолог коледжу Ірина Марченко взяла участь в онлайн-семінарі «Превентивна робота соціального педагога щодо сприяння безпеки дітей в інтернеті та попередження правопорушень».

Захід організований Навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу "Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної для працівників психологічної служби". Спікерами заходу виступили методист центру Світлана Гавриленко, яка акцентувала увагу на принципах соціально-педагогічного супроводу та ключових компетенціях безпечної поведінки в Інтернеті, а також старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Артем Бухтіаров. Пан Артем зупинився на важливих аспектах протидії вчинення правопорушень у кіберпросторі.

Враховуючи те, що зараз усі є активними користувачами соціальних мереж, ми багато часу вимушені перебувати в інформаційному просторі, тому дуже важливо володіти інформацією щодо протистояння та маніпуляціям в Інтернеті, щоб не стати жертвою різноманітних злочинів в кіберпросторі, – зазначила Ірина Марченко. – Ця інформація є корисною та актуальною, особливо, для роботи з учасниками освітнього процесу в умовах сьогодення.