Відновлення України від наслідків війни: управління економікою та сценарії розвитку

Традиційно, попри воєнний стан, під егідою Міністерства освіти та науки України, на базі Шосткинського інституту СумДУ відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Хімічна технологія: наука, економіка та виробництво».

Захід проходив в онлайн-форматі з використанням інтернет-сервісу Google Meet.

У роботі конференції взяли участь науковці з України, Польщі, Азербайджану, США та інших країн. Також були представники Вищих навчальних закладів, підприємств та організацій, ЗСУ, наукових та державних установ з міст: Київ, Варшава, Глівіце, Баку, Рига, Прага, Санлі, Тронхейм, Боулдер, Харків, Львів, Дніпро, Суми, Глухів та Шостка.

Викладачі коледжу Тетяна Лук’яненко, Ірина Кліндух і Людмила Петрушова взяли участь у роботі секції «Післявоєнна відбудова та управління економікою України» та разом з головою оргкомітету, кандидатом технічних наук, заступником директора з наукової роботи Шосткинського інституту СумДУ, доцентом Романом Закусило підготували статтю на тему “UKRAINE’S RECOVERY FROM THE WAR CONSEQUENCES: ECONOMIC MANAGEMENT AND DEVELOPMENT SCENARIOS”. У цій статті розглянули можливі шляхи розвитку України та її відновлення від наслідків російської агресії. Розглянули існуючу економічну та демографічну проблематику, запропонували шляхи розвитку української економіки і можливості фінансування української промисловості та будівництва.

Між учасниками конференції проходив важливий і корисний обмін інформацією про міжнародну підтримку української науки та промисловості під час війни, аналіз сучасних наукових проблем, теорії та практики управління виробництвом, визначення актуальних напрямків наукових досліджень.

За результатами конференції буде видано збірник наукових праць.