Сутність сучасного банківництва

На відділенні економіки Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбулася гостьова лекція для студентів спеціальності «Фінанси, банківська сфера і страхування» за участі викладача Інни Середи та керуючої відділенням Ощадбанку в Глухові Ніни Литвиненко.

Заняття на тему: «Депозитні операції банків. Облік депозитних операцій у банках» проходило в синхронному й асинхронному режимах. Окрім вищезазначених фахівців, на лекції були присутні завідувачка відділення Яна Щебедько, а також викладачі спеціальних дисциплін Оксана Дзекелєва та Тетяна Лук'яненко.

Насамперед педагог Інна Середа звернула увагу студентів 31Ф, 31О, 31М, 11ФБП та 21ФБП груп на важливість банківської сфери в повсякденному житті. Після чого досвідчений фахівець банківської справи Ніна Литвиненко змістовно розповіла про історію виникнення банківництва, структуру банківської системи України й основні операції, що здійснюють банки. Протягом заняття основою для обговорення була депозитна діяльність Ощадбанку.

Здобувачі освіти із задоволенням цікавилися різноманітними аспектами банківської справи та можливістю працевлаштування в банк у майбутньому.