«Одягну я вишиванку й буду святкувати»

Під такою назвою бібліотекарі ГАФК СНАУ підготували віртуальне фолк-дефіле до Дня вишиванки.

Студенти коледжу, співробітники та їх діти продемонстрували своє вишите вбрання, доєднавшись до заходів, які відбуваються в третій четвер травня всюди, де живуть українці.

Ідея вшановувати український традиційний одяг належить студентам факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету. Починаючи з 2006 року, масштаби свята розрослися до всеукраїнського рівня, а зараз його відзначають у понад 100 країнах.

Сьогоднішнє святкування – це унікальна традиція, яка об'єднує українців у всьому світі, – говорить завідувач бібліотеки Ольга Зуєва. – Вишиванка – це не просто одяг, це символ нашої культури, історії та національної гордості. Вишиванка розповідає історії наших предків, передає їхні мрії та надії. Кожен візерунок, кожен колір має своє значення і несе в собі мудрість поколінь. Вдягнувши вишиванку, ми з'єднуємо минуле, теперішнє і майбутнє, показуючи світові, що ми пам'ятаємо і шануємо свої корені. Вшановуючи нашу культурну спадщину, вдягнувши свої найкращі вишиванки, ділимося цим святом з іншими. Адже вишиванка – це код нашої нації, символ єдності, любові та сили українського народу.