БІБЛІОТЕКА

ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ»

Відновлення історичної пам’яті українців

Бібліотеці Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ передали подарунок від Національного музею Голодомору-геноциду та Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду в рамках проекту «Боротьба за свідомість».

Двісті комплектів книг поїхали до різних бібліотек нашої країни. До ГАФК надійшло 18 друкованих видань, призначених для використання в просвітницькій, педагогічній і науковій діяльності.

Це література про велику історію України: становлення національної свідомості, національно-визвольної боротьби, відновлення історичної пам’яті тощо. Більшість книжок присвячені Голодомору-геноциду 1932-1933 років, під час якого на території нашої країни загинуло майже 11 млн чоловік, чотири мільйони з яких – діти. Також друковані видання містять інформацію про геноцид українців 1921-1923 (3 млн 500 тис осіб) та 1946-1947 років (1 млн 500 тис. осіб).

Відтепер відвідувачі бібліотеки зможуть ще більше заглибитися в історію своєї країни, адже фонд книгозбірні має чотиритомник «Великий голод в Україні»; абрис сучасної літературознавчої концептології «Презумпція доцільності»; «Мовна політика та мовна ситуація в Україні»; «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо»; ««Чорні дошки» України»; «Проблема екзистенційного вибору під час голодомору-геноциду»; «Голодомор 193-1933 років – геноцид української нації»; інші книжки та диски.

Щиро вдячні Національному музею Голодомору-геноциду та Міжнародній асоціації дослідників Голодомору-геноциду за таке містке поповнення нашого бібліотечного фонду, – зазначає завідувач бібліотеки ГАФК СНАУ Ольга Зуєва. – Це дійсно цінний подарунок для коледжу, бо стане в нагоді для патріотичного виховання студентської молоді.