Зацікавлені, щоб студенти були готові до реальних виробничих умов

До Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ завітали співробітники ТОВ «Пьотінгер Україна» – дочірнього підприємства найбільшого австрійського виробника сільськогосподарської техніки.

Регіональних представників компанії PÖTTINGER: в Сумській області – Андрія Максакова (менеджер з продажу Північно-Східна Україна), в Полтавській – Сергія Логвиненка (директор з продажу Східна, Південна Україна) ознайомили з матеріально-технічною базою вишу. Зокрема, вони відвідали навчальний центр KUHN і лабораторії: технічного сервісу і ремонту машин та обладнання, тракторів й автомобілів, моніторингу якості освіти; демонстраційний майданчик; музей під відкритим небом тощо. Гостей зацікавила участь ГАТІ в українсько-німецькому проекті «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Ми приїхали ознайомитися з навчальним закладом, побачити ваш парк техніки та дізнатися, які напрямки розвиваєте. Думаю, що в нашої співпраці є майбутнє. Зараз стадія переговорів, але не за горами розміщення певної кількості агрегатів і залучення фахівців компанії до навчання викладачів і студентів, – зазначив Андрій Максаков. – На Сумщині чимало підприємств використовують наші агрегати (причіпну техніку), не є винятком і місцеві аграрії. Техніка одна з найдорожчих і до неї має бути належне ставлення. Тож ми зацікавлені в тому, щоб ваші студенти були готові до реальних виробничих умов.

Крім цього, Андрію Максакову та Сергію Логвиненку показали бібліотеку, ознайомили з книжковим фондом. Там представники PÖTTINGER і подарували навчальному закладу брендову продукцію, навчальну літературу та журнали.