Взірець мужності, стійкості, сили духу

Із нагоди відзначення 100-ї річниці від Дня народження викладача-ветерана педагогічної праці Миколи Дмитровича Білобаби (1921-2017) у бібліотеці ГАТІ СНАУ представлено виставку.

Експозиція складається з декількох частин: «Випробування на мужність», «57 років, відданих навчальному закладу», «Друзі-однополчани» та «З особистого архіву».

До виставки увійшли тематичні публікації в періодичних виданнях; автобіографія; нагородні листи на ордени Червоної зірки та Великої Вітчизняної війни, якими був нагороджений під час Другої світової війни (також Білобаба нагороджений орденом Богдана Хмельницького та медалями). Крім цього, відвідувачі бібліотеки можуть переглянути написаний власноруч Миколою Дмитровичем бойовий шлях дивізії, в якій він воював; листування з однополчанами; нагороди (грамоти) Міністерства агропромислового комплексу, Сумської обласної ради, Глухівської міської ради та ГАТІ СНАУ; його плани уроків; фотоальбом техніків-електриків 1947-1950 р. н. (Білобаба М.Д. – майстер виробничого навчання); вітальні листівки тощо.

Нагадаємо, 23 лютого Глухівський агротехінститут традиційно відзначає День народження людини, яка 57 років свого життя присвятила підготовці фахівців у навчальному закладі та навіть після виходу на заслужений відпочинок проводила велику виховну та консультаційну роботу. З 1945 року Микола Дмитрович працював у Глухівському технікумі механізації сільського господарства військовим керівником, а згодом – викладачем відділення електрифікації.