Книги від партнерів

Бібліотека коледжу поповнила свої фонди джерельними, навчальними й науковими виданнями з історії Голокосту на теренах України, які отримала від Українського центру вивчення історії Голокосту в рамках Програми УЦВІГ за підтримки бібліотек країни.

Ukrainian Center for Holocaust Studies надіслав бібліотеці ГАФК СНАУ цілу колекцію видань, які розкривають тему Голокосту, вчиненого нацистами щодо євреїв та інших народностей у часи Другої світової війни. Серед них знаходяться книги: "Донечка, про яку ми завжди мріяли" (історія Марти) Марти Горен, "Табір смерті у Белжеці" Роберта Кувалека, "Чорна земля. Голокост як історія і застереження" Тімоті Снайдера, "Забуті могили" Мікаеля Гауптмана, "Війна Клари" (правдива історія дівчинки про дивовижний порятунок від нацистів) Клари Крамер, "Я пережив Голокост наперекір усьому" Джека Глоцера, "Фурії Гітлера. Німецькі жінки у нацистських полях смерті" Венді Лауера, "Самотній вигнанець" (щоденник про Свинюхи та гетто в Локачах) Майкла Дімента, "Щоденник Давида Рубіновича", "Світло в темряві: Розповідь Сімона Стерлінга, який пережив Голокост" Філліса Стерлінга Якобса.

Крім цього, партнери подарували CD-версію книги "Де починаються права людини: уроки історії і сучасні підходи"; каталог "Масові розстріли. Голокост від Балтійського до Чорного моря, 1941-1944"; методичні посібники: "Антисемітизм: давні та нові упередження", " Від першої особи: історія Голокосту у свідченнях очевидців", "Дорогами пам'яті", "Уроки минулого", "Історія Голокосту: освіта та пам'ять"; навчальні матеріали з історії євреїв та антисемітизму в Європі (у трьох частинах із матеріалами для вчителя): "Євреї у Європі до 1945 року", "Антисемітизм - вічна боротьба?", "Упередження. You 2?".

Відтепер відвідувачі бібліотеки також можуть ознайомитися з публікаціями різних років наукового часопису "Голокост і сучасність. Cтудії в Україні і світі" та низкою інших тематичних видань.

Щиро дякуємо УЦВІГу за поповнення фондів нашої книгозбірні надзвичайно потрібною літературою, яка ознайомить читачів із трагічними сторінками історії, щоб ми змогли вшанувати пам’ять про загиблих і зробити висновки з минулого, – говорить завідувачка бібліотеки Ольга Зуєва.