Кращий за професією

У ГАТІ СНАУ відбувся конкурс професійної майстерності серед студентів відділення агроінженерії.

Щоб традиційний захід був максимально наближеним до реальних умов, давній партнер вишу ТОВ «Велетень» надало свою сучасну техніку. Студенти, яких розбили на дві групи, мали продемонструвати свої вміння працювати дисковою бороною та багатокорпусним плугом. Перед тим, як взятися до роботи, викладачі нагадали майбутнім агроінженерам принципи налаштування агрегатів відповідно до певних умов і дали параметри, згідно з якими треба було зробити оранку та дискування. До визначення переможців конкурсна комісія поставилася серйозно. Щоб не припуститися помилок, використовувала методики, продемонстровані німецькими фахівцями під час практичних семінарів. Зрештою визначили, що з поставленими завданнями найкраще впорався Іван Гончаров, друге місце присудили Максиму Герасименку, третє – Івану Грондовському.

Вручала грамоти кращим агроінженерам директор ТОВ «Велетень» Надія Вайло.

У нас із вами одна професія, – звернулася до студентів Надія Олексіївна. – Ми вже працюємо в сільському господарстві, а ви незабаром поповните когорту аграріїв. Із власного досвіду скажу, що ви обрали правильну професію, високооплачувану, шановану людьми. Але майте на увазі, що гарні гроші отримують тільки справжні професіонали, й вам уже зараз треба докладати всіх зусиль, щоб стати такими. Не думайте, що ви поїдете за кордон і одразу станете багатими – так виходить не завжди й далеко не у всіх. В Україні теж можна успішно працювати – наше підприємство яскравий приклад тому. «Велетень» завжди готовий підставити плече молоді, яка мотивована, яка знає, чого хоче. Але, зрозумійте, локомотивом маєте бути ви самі, бо це ваше життя, ваша відповідальність.

Директор ГАТІ СНАУ Анатолій Литвиненко подякував Надії Вайло за постійну всебічну підтримку навчального закладу та розуміння важливості практичної підготовки фахівців для аграрної галузі.

Не кожен керівник от так просто дасть вартісну техніку для навчання студентів, – наголосив Анатолій Васильович. – Аудиторна робота йде звичним шляхом і без сторонньої підтримки. Коли ж мова йде про формування практичних навичок та ще й таких, щоб відповідали реальним умовам, без партнерів – нікуди.