Українсько-німецький проект: змінюємо освітній процес разом

У ГАТІ СНАУ розпочав роботу чотириденний практичний семінар «Налаштування та експлуатація зернозбиральних комбайнів», що проходить у рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Участь у роботі семінару взяли представники ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», компанії «CLAAS-Україна», Мирогощанського аграрного коледжу, Нікопольського коледжу Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Новобузького коледжу Миколаївського національного аграрного університету, Житомирського агротехнічного коледжу, Липковатівського аграрного коледжу, ВП НУБіП «Немішаївський агротехнічний коледж» і Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського національного аграрного університету.

Насамперед директор навчального закладу Анатолій Литвиненко привітав учасників і подякував партнерам за можливість змінювати на краще освітній процес.

Після цього фахівець товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн перейшов безпосередньо до навчання. Під час теоретичної підготовки він ознайомив викладачів з умовами роботи та керування зернозбиральним комбайном TUCANO-580. Модератор проекту, одразу поєднуючи теорію з практикою, здійснив огляд кабіни машини. Звернув увагу на особливості налаштування жатки, мотовила, шнека подачі; регулювання висоти зрізу, а також систему копіювання жаткою рельєфу ґрунту. Крім цього, мова йшла про вмикання та вимикання молотильного апарату, налаштування підбарабання та спосіб відділення соломи від зерна тощо.

Наприкінці дня учасники практичного семінару обговорювали вивчені теми та знаходили відповіді на питання, що виникли протягом роботи.

Завтра, серед іншого, планують випробувати комбайном TUCANO-580 безпосередньо в польових умовах.