Випуск 2024: з мріями про Україну

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі Сумського НАУ відбулися урочистості, присвячені випуску молодих фахівців денної форми навчання.

Захід розпочали хвилиною мовчання на вшанування пам’яті загиблих випускників і студентів коледжу, які віддали своє життя під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Першою випускників привітала Глухівський міський голова Надія Вайло:

Сьогодні важко всім: країні, кожному з нас. Але ми з вами – українці, волелюбні люди, які мріють жити, працювати, вчитись у своїй країні, на своїй землі. На жаль, сьогодні ми це право виборюємо зі зброєю в руках. Але, як би там не було, у вас сьогодні свято, і той формат, у якому сьогодні відбувається вручення дипломів, говорить про те, що нас із вами не здолати. Попереду у вас дорога. Яка вона буде, залежатиме і від загальної ситуації, і від вас. Але хочу вам побажати, щоб на ній вам зустрічалися тільки гарні люди; щоб ви були впевнені в своїх силах; щоб ви пам’ятали, що навчалися в одному з найкращих навчальних закладів країни. І хай ваші мрії будуть про Україну.

Директор коледжу Анатолій Литвиненко наголосив, що цьогорічний випуск є незвичайним, бо навчальний заклад відзначає 125-річчя від часу заснування.

У нас сьогодні особлива подія – на шлях дорослого життя стають здобувачі освіти, яким випало навчатися в непростий час: спочатку світова пандемія, зараз війна, – звернувся до присутніх Анатолій Васильович. – Не зважаючи ні на що, ви отримуєте свої документи про освіту на підтвердження того, що ви підготовлені до самостійного життя. Ми впевнені, що змогли закласти той фундамент знань, на яких ви далі зведете стіни та дах успішного майбутнього. Ми обов’язково переможемо – ми в це не просто віримо, ми знаємо напевне. Пам’ятаймо, що весь цей час ми живемо, працюємо, навчаємося завдяки титанічним зусиллям тих, хто зараз захищає Україну.

Також директор ГАФК СНАУ від імені всього колективу подякував Надії Вайло за підтримку навчального закладу в складні часи.

Цього року золоту медаль отримали вісім випускників: Денис Шевель, Марина Лебедєва, Денис Яловенко, Микола Черевко, Єлізавета Чемодурова, Дарина Білоусова, Ярослав Левченко, Гліб Осьмаков.

Дипломи з відзнакою вручили Анастасії Амеліній, Анастасії Бороденко, Аліні Лисиці, Данилу Дзекелеву, Віктору Кожедубу, Ярославу Петрушку, Ярославу Геращенку, Валерії Дегтяр, Матвію Колодяжному, Руслану Стещенку, Юлії Новак, Юлії Чмирковій, Альоні Шаповал, Юлії Ященко, Карині Котік, Данилу Бойку, Антону Коваленку, Павлу Мінченку, Віктору Сабуренку, Івану Гончарову, Андрію Ярковому.

Низка студентів отримали ще й грамоти: Гліб Осьмаков – за відмінне навчання, активну життєву позицію, примноження творчих здобутків вишу та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу; Павло Мінченко та Юлія Чмиркова – за відмінне навчання та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу; Юлія Ященко – за відмінне навчання, високі спортивні досягнення та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу; Дмитро Саврацький – за високі спортивні досягнення, активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу; Віктор Горін, Олександр Масльонко, Владислав Зальотов, Данило Бойко, Антон Коваленко, Віктор Сабуренко, Дмитро Кравченко, Дарина Білоусова, Карина Котік, Єлизавета Коршок – за активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу.

Аліна Лисиця, Анастасія Амеліна, Данило Дзекелев, Ярослав Левченко разом із дипломами отримали сертифікати за участь у ІТ марафоні «Збір даних для управління підприємством». У свою чергу до випускників, присутніх в укритті ГАФК СНАУ, звернулися куратори.

Пишаюся тим, що ви змогли витримати всі виклики сьогодення й отримати дипломи, довівши, що успішно навчатися можна не тільки в аудиторії, а й дистанційно, - зазначив Дмитро Петраченко. – Бажаю, щоб усе, що траплялось у вашому житті – успіхи, невдачі, досягнення, поразки – ви сприймали як досвід, робили правильні висновки та йшли вперед.
Ваше студентське життя не було легким, але я впевнена, що ви будете ці роки згадувати із щемом. Бо це той час, коли ви зробили крок у доросле життя, перетнули цю межу. Тут ви заклали першу цеглинку майбутньої кар’єри, сформували перші плани. Я впевнена, що вам захочеться повернутися – через рік, п’ять, десять, щоб зустрітися з викладачами, один з одним, – додала Оксана Вілкова. – Я впевнена, що знання, які ви тут отримали, допоможуть бухгалтерам і фінансистам за підтримки комп’ютерників створити такі унікальні програми для фінансової галузі, яким будуть заздрити фахівці в інших країнах. Ну, а на плечах будівельників та електриків, звісно, лежить відновлення країни. Ви всі особливі, творчі, обдаровані, тому я впевнена, що ви досягнете своїх цілей.

До слів колег у відеопривітанні приєдналися й інші викладачі.

Ольга Мінченко від імені батьків подякувала всім співробітникам коледжу, хто доклав зусиль, щоб створити якісні умови для здобування знань у такі складні часи. Окремо виділила кураторів, які приділяли увагу кожному студенту, підтримували їх і надихали. А випускникам побажала, щоб отриманий диплом став першим щаблем на сходинках до успіху; щоб вони не зупинялися на досягнутому й завжди бачили перед собою цікаві перспективи та мали сили для підкорення нових вершин.

Студентка 41АГ групи Юлія Новак запевнила, що знання та досвід, отримані студентами під час навчання в коледжі, назавжди залишаться їхнім інтелектуальним капіталом. Подякувала наставникам за любов і розуміння, щирість і підтримку, чуйність і добрі поради. Окремо слова подяки висловила нашим воїнам – де б вони не були.

Данило Дзекелев із 41 КІ групи подякував директору коледжу й адміністрації за те, що вони змогли зібрати такий гарний педагогічний колектив, і виокремив найяскравіші враження від спілкування з викладачами на кожному курсі. Тут, передусім, мова йшла про Сергія Антонова, Тетяну Лазарєву, Ірину Матвієнко, Олесю Шумару, Миколу Суровицького, Юрія Сухойваненка, Ірину Кліндух і куратора Наталію Середу.

Під час заходу випускники-бакалаври разом із директором коледжу Анатолієм Литвиненком і Глухівським міським головою Надією Вайло відкрили інсталяцію до 125-річчя з часу створення навчального закладу. А голова Центру молодіжної політики Юлія Чмиркова разом із медалістами заклали капсулу часу, яку вони відкриють через 20 років. Цього разу в герметичний бокс поклали студентський квиток, лист до нащадків, відео від випускників, випуск газети «Студентський меридіан», сучасні монети та кілька стрічок для виготовлення маскувальних сіток.

Урочиста подія завершилася музичним привітанням від вокального ансамблю «MoyaNota».