Різнокольорові емоції

У ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ» пройшов Тиждень психології.

Із понеділка по п’ятницю відбувалися заходи, спрямовані на зниження психоемоційної напруги учасників освітнього процесу, заряджання їх позитивними емоціями, опрацювання технік психологічної самодопомоги, надання психологічної підтримки щодо пошуку власних ресурсів.

Кожен день мав свій колір і був присвячений певній емоції. У «жовтий» понеділок співробітники коледжу дарувала один одному посмішки й позитивно налаштовувалися на трудовий тиждень. Вівторок у синьому кольорі, що заспокоює, стабілізує емоційний стан і надихає, став днем бажань. Зелений чай із м’ятою в середу допоміг розслабитися та насолодитися моментами спокою. «Червоний» четвер був насичений впевненістю, теплом та енергією. Завершив тиждень психології день позитиву та щастя, в якому переважав помаранчевий колір – символ життєвої сили та радості, який завжди радує око, сприяє гарному настрою та вважається кольором добра.

Щодня співробітники коледжу виконували різні завдання. Вони загадували бажання, які мають здійснити найближчим часом; отримували мотиваційні побажання; вчилися шукати внутрішній баланс, розслаблятися та вчасно реагувати на власний стан; опрацьовували техніки самодопомоги та стабілізації емоційного стану; прописували негативні моменти та почуття, а потім позбувалися їх, вкинувши у скриньку «Пожирача негативу» тощо.

Під час низки занять зі студентами психолог коледжу Ірина Марченко піднімала актуальні теми, особливо доречні в нинішніх умовах. Зокрема обговорили те, що кожна людина є творцем власного життя й тільки від нас самих залежить, чого ми досягнемо, ким будемо, яку мотивацію маємо. Також приділили увагу основним крокам допомоги для досягнення певних життєвих результатів і визначили основні складові успіху як однієї з потреб людини. Не обійшли й тему емоцій. За допомогою різних вправ вчились їх проявляти та вчасно реагувати на них. Наголосили на тому, як віднайти ресурс та що може допомогти стабілізуватися. Окремо розглянули дієві методи та способи боротьби зі стресом.

До того ж у створених віртуальних кабінетах всі учасники освітнього процесу (студенти, педагоги та батьки) отримували цікаву й корисну інформацію.

Студенти разом із кураторами створили колажі «Що для мене означає щастя», під час роботи над якими мали змогу згадати ті приємні, радісні та щасливі моменти, які займають вагоме місце в їхньому житті.

Такі заходи мають велике значення та допомагають кожному краще пізнати себе, хоча б на мить відволіктися від складної ситуації в країні, отримати нові знання та нагадати про важливість кожної прожитої миті, – підсумувала Ірина Марченко.