Розглянули важливі питання

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Завідувачка методичного кабінету Ірина Хлонь надала інформацію про стан викладання іноземної мови в коледжі в групах першого та другого курсу, які навчаються на основі базової середньої освіти. До уваги брали навчально-методичну документацію (робочі навчальні програми, навчально-методичне забезпечення); забезпечення викладання дисциплін навчальними підручниками та посібниками; матеріально-технічне забезпечення кабінетів; результати опитувань студентів.

Ірина Вікторівна зазначила, що викладачі дуже багато уваги приділяють не тільки засвоєнню студентами теоретичних знань, а й набуттю ними практичних навичок. На заняттях чітко прослідковується взаємодія викладачів і студентів, постійне звернення до життєвого досвіду, створюються мовні ситуації. Також практикують проведення навчальних занять різних форм і типів, але з перевагою активних методів їх проведення, що дозволяє формувати в студентів навички швидкої орієнтації в англо- та німецькомовному середовищі. Окремо зупинилися на досягненнях педагогів та їх вихованців у галузі іноземних мов.

Голова циклової комісії викладачів іноземної мови Людмила Петрушова доповнила виступ детальною інформацією про матеріально-технічне забезпечення кабінетів і методичний доробок колег.

Завідувачка відділення економіки та інформаційних технологій Вікторія Косенко відзвітувала про реалізацію Стратегії розвитку відділення. Серед іншого дала характеристику наявного контингенту в розрізі спеціальностей та проаналізувала фаховий рівень викладацького складу. Окремо Вікторія Вікторівна зупинилися на співпраці зі стейкхолдерами під час розробки й оновлення освітньо-професійних програми за кожною спеціальністю. Значна частина виступу була присвячена здобуткам студентів і педагогів відділення.

У своїй співдоповіді голова циклової комісії викладачів економіки, менеджменту та інформаційних технологій Людмила Коренівська зробила акцент на формуванні нової «моделі фахівця економічного напрямку», особливостями якої є інтегровані знання в області обліку, фінансів, управління; володіння інформаційними технологіями; знання, вміння, компетенції за світовими стандартами; тісний зв'язок теорії і практики; безперервна освіта або «навчання через все життя». Навівши приклади досягнень колег, Людмила Вікторівна наголосила, що викладачі відділення прагнуть відповідати цим вимогам.

Звіт про реалізацію Стратегії розвитку відділення будівництва надала його завідувачка Тетяна Бєлікова. Разом із іншим вона звернула увагу на відкриття у 2023 році нової спеціальності 205 Лісове господарство, яка має попит і серед дорослих працівників ДП «Ліси України», і серед учнівської молоді. Серед важливих акцентів – впровадження в освітній процес ВІМ-технологій, так званого інформаційного моделювання будівельного об’єкту (віртуальне будівництво об’єкта, яке можливо реалізувати ще задовго до його фактичного завершення в інформаційному полі). Доповненням доповіді став виступ голови циклової комісії викладачів будівельних дисциплін Івана Степченка стосовно перспективи розвитку відділення будівництва.

На завершення засідання відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Самофалова розповіла про особливості проведення вступної кампанії у 2024 році. Всі нормативні документи щодо вступу, в тому числі перелік тем з української мови та математики для співбесіди найближчим часом будуть розміщені на веб-сайті коледжу у вкладці Вступнику.

Протягом засідання педагогічної ради були ухвалені відповідні рішення.