Високі результати майбутніх айтівців

Команда «FIX SAWMILL» студентів ГАФК СНАУ здобула друге місце в ІТ-марафоні «Збір даних для управління підприємством».

Захід відбувався онлайн на базі ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБІП». Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ представляли здобувачі освіти відділення економіки та інформаційних технологій Ярослав Левченко та Данило Дзекелев під керівництвом викладачів Юрія Сухойваненка й Оксани Дзекелевої.

Цей марафон покликаний зміцнити співпрацю між навчальними закладами України, ІТ компаніями, сільськогосподарськими підприємствами та Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (HSWT), проєктний керівник професор Ральф Шлаудерер з метою посилення практичного аспекту навчання та використання переваг міждисципланарного підходу в рамках підготовки проведення проєкту «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024».

За результатом жеребкування команда отримала для розробки проєкт «Startup-калькулятор лісопильні». Створений студентами проєкт передбачає організацію сучасного цеху з виробництва пелет із тирси на базі існуючої лісопильної компанії. Мета бізнесу полягає в ефективному використанні відходів лісового господарства та виготовленні екологічно чистого й високоякісного продукту – пелет. Бізнес-ідея спрямована на зменшення екологічного навантаження шляхом використання відновлювальних джерел енергії та раціонального використання природних ресурсів. Для представлення проєкту команда обрала платформу від Google, спроєктувавши сайт стартап-калькулятора лісопильні. В підсумку роботи економічно обґрунтувавали всі статті калькуляції собівартості гранул за допомогою розробленого стартап-калькулятора.

Команда створена з цьогорічних випускників відділення економіки та інформаційних технологій нашого коледжу. Їх проект отримав високу оцінку німецько-українського журі. Це друге місце в ІТ-марафоні стало наочним свідченням того, що онлайн навчання не є перешкодою для тих, хто дійсно прагне здобувати знання, – говорять викладачі, під чиїм керівництвом майбутні айтівці готувалися до конкурсу.– Коли є діалог між студентами та викладачами, навіть у нинішніх складних умовах високі результати професійної підготовки стають реальністю.