Будь-що втримати високу планку якісної освіти

Викладачі ГАФК СНАУ взяли участь у семінарі «Технічне обслуговування і догляд за тракторами».

Онлайн зустріч відбувалася в рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України»

Керівник проєкту FABU Ханс Георг Хассенпфлюг привітав учасників семінару, зазначивши, що наживо зустрітися було б краще, але в нинішніх умовах добре, що взагалі є можливість провести семінар.

Залучений експерт Берндт Генн пожалкував, що не зможе показати все безпосередньо на тракторі, але запевнив, що учасники отримають ті знання, які зможуть використати під час своїх занять зі студентами.

Методист вищої категорії науково-методичного кабінету інженерно-технічної та технологічної освіти Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Юрій Борхаленко налаштував колег на конструктивну роботу й побажав продуктивної участі.

Матеріал семінару Берндт Генн вирішив викладати на прикладі трактору CLAAS. Спікер детально ознайомив учасників семінару з конструктивними вузлами та їх компонентами; розповів про масла, фільтри, систему охолодження, ремені, паливну систему. Також розглянули електричну систему, підйомний механізм, шасі і шини, кабіну; обговорили буксирування трактора й особливості догляду за ним.

Разом із колегами завідувач відділення агроінженерії ГАФК СНАУ Вячеслав Чалий, викладачі Сергій Горох і Віктор Сашньов мали можливість задати питання, що виникли під час спілкування з німецьким експертом.

Як і решта заходів, що вже відбувалися в рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», сьогоднішній семінар був цікавим і насиченим, – поділився враженнями Вячеслав Чалий. – Для викладачів надзвичайно важливо, навіть в умовах війни, розвиватися професійно, підвищуючи рівень викладання начальних дисциплін. Ми будь-що маємо втримати високу плану якісної освіти.