Досвід фахівців-практиків

Викладачі відділення електроенергетики Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Ольга Фурса й Алла Шаман із 9 по 14 квітня проходили стажування в групі компаній «Глобино».

Зокрема, набиралися досвіду на Глобинському м’ясокомбінаті – провідному підприємстві, що випускає понад 400 найменувань готової продукції; Торговому домі «Глобино», який забезпечує продаж по всій території України та за її межами; Глобинському маслосирзаводі – сучасному підприємстві з власною сировинною базою; Глобинському м’ясомолочному комплексі з вирощування високодійного поголів’я; Глобинському свинокомплексі, що не має аналогів в Україні, а також в Глобино Агро – рослинницькому напрямку цієї групи компаній.

Спочатку педагогів ознайомили з роботою підприємств в умовах воєнного стану; поголів’ям, генетикою, виробничими показниками; ветеринарно-санітарним статусом та заходами біобезпеки; інженерно- технічним оснащенням свинокомплексу; основними принципами планування раціону свиней і великої рогатої худоби.

Наступником кроком стажування було дослідження роботи електрообладнання свинокомплексу, ознайомлення з процесом утримання свиней на відгодівлі, їх харчування та кормоприготування, параметрів мікроклімату в середині приміщення, безпека тощо.

На м’ясокомбінаті провідні кваліфіковані спеціалісти, технологи й енергетики наглядно продемонстрували сучасні процеси переробки продукції тваринництва.

Наприкінці стажування викладачі дослідили роботу новітнього електрообладнання молочно-товарного комплексу. Зокрема, ознайомились із застосуванням штучного інтелекту та систем навігації в умовах виробничих процесів ферми.

Отримані знання викладачі планують застосувати в процесі своєї роботи під час підготовки фахових молодших бакалаврів відділення електроенергетики.