Співпраця, що приносить успіх

Директор Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ Анатолій Литвиненко взяв активну участь у міжнародній науково-практичній конференції.

До конференції «Дуальна форма здобуття освіти як одна з моделей поліпшення якості підготовки фахівців для аграрного сектору економіки України» приєдналися співробітники ГАТІ СНАУ, а також представники пілотних коледжів українсько-німецького проекту. Захід відбувся на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти в рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Керівник нашого навчального закладу Анатолій Литвиненко ознайомив присутніх із досвідом вишу в підготовці фахівців за дуальною формою навчання та співпрацею з німецькими колегами. Зокрема, Анатолій Васильович подякував за інформативну фахову поїздку до Німеччини, розповів про організацію семінарів й участь у них. Онлайн долучився до доповіді й завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, який серед іншого зауважив, що в інституті планується збільшити кількість практичних занять. До того ж продемонстрував своєрідні відеозвіти семінару «Сучасна ґрунтообробна та посівна техніка», який проводився в ГАТІ; навчального заняття, яке проходило у створеній у рамках проекту лабораторії технічного сервісу та ремонту машин і обладнання тощо. Студент-бакалавр спеціальності «Агроінженерія» Олександр Фурса поділився враженнями від участі в проекті. Наголосив, що подібне навчання допоможе майбутнім фахівцям працювати з новітньою технікою на сучасних підприємствах.

Крім цього, під час конференції мова йшла про соціальне партнерство в розвитку дуальної форми здобуття освіти, перспективи дуальної освіти, практичні аспекти співпраці навчальних закладів із виробництвом, впровадження елементів дуальної форми здобуття освіти під час підготовки фахівців гуманітарних спеціальностей. Також обговорили проект співпраці бізнесу й освіти «Агрокебети».

Насамкінець учасники отримали можливість прокоментувати почуте, поставити один одному запитання та поспілкуватися з німецькими експертами в невимушеній атмосфері.