Отримані знання застосуємо на практиці

Представники відділення електроенергетики ГАТІ СНАУ взяли участь у практичному семінарі «Застосування фотоелементів у сільському господарстві», який відбувся на базі Мирогощанського аграрного коледжу.

У перший день семінару німецький експерт Франц Боргманн ознайомив учасників, серед яких були і завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко та викладачі спеціальних дисциплін: Віктор Маслов, Федір Лук'яненко й Ольга Фурса, з теоретичними основами розвитку енергетики в Україні та Німеччині. Також мова йшла про альтернативні джерела енергії, зокрема, застосування сонячних батарей, постачання такої енергії фізичним і юридичним особам.

На другий день семінару викладачі разом із лектором відвідали об'єкти із сонячними батареями, встановленими на землі та даху. Поспілкувалися з представниками організації, що займається налаштуванням фотоелектричних модулів. Також учасникам семінару докладно розповіли як правильно використовувати це джерело енергії та пояснили, чому в деяких регіонах України недоцільно його використовувати. Крім цього, вони досліджували роботу сонячних батарей: розміщували їх на вулиці та вже самі підключали всі прилади.

Завершився семінар практичними заняттями зі студентами. Викладачі, які протягом двох днів вчилися працювати з новим для себе обладнанням, разом із молодими людьми розраховували, як вплине кут нахилу фотоелектричного модулю на поглинання ним сонячної енергії.

Насамкінець підбили підсумки та вручили педагогам сертифікати на підтвердження того, що вони підвищили кваліфікацію на практичному семінарі.

Уже повернувшись до ГАТІ СНАУ, завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко поділився враженнями від навчання.

Отримані знання ми зможемо застосувати на практиці під час викладання дисциплін з енергозбереження для поглиблення знань наших студентів, – стверджує Василь Васильович.

Серед іншого завідувачу відділення електроенергетики сподобалася ідея зарядного пристрою для смартфонів, що живиться від сонячної енергії, облаштованого на подвір’ї Мирогощанського аграрного коледжу.