До нового навчального року готові!

У читальній залі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Рік буде особливим. Ми повинні визначитися, як далі працюємо з урахуванням нового законодавства, – зазначив директор інституту Анатолій Литвиненко. – Цей рік увійде в історію й тому, що ми востаннє здійснюємо прийом молодших спеціалістів. Тож, шановні колеги, маємо налаштовуватися на успішний новий навчальний рік.

Насамперед директор навчального закладу Анатолій Литвиненко ознайомив присутніх із кадровими змінами в навчальному закладі. Після цього вручив грамоти Міністерства освіти і науки України методисту вишу Олексадру Гладушці та голові профспілкового комітету В’ячеславу Колеснику; подяки МОНУ – завідувачу відділення агроінженерії Вячеславу Чалому, заступнику директора з навчально-виробничої роботи Олександру Дещенку, голові циклової комісії викладачів економіки, менеджменту та інформаційних технологій Людмилі Коренівській і викладачу спецдисциплін Віктору Сашньову. Крім цього, грамотами ГАТІ СНАУ нагородили методиста заочного відділення Валентину Благодаренко та викладача Сергія Гороха. До того ж Анатолій Васильович від імені всього колективу привітав викладача відділення електроенергетики Миколу Гузенка з виходом на заслужений відпочинок.

Під час засідання педагогічний колектив затвердив склад педради та план її роботи, а також обрав Ірину Негребу секретарем.

Далі Анатолій Васильович відзвітував щодо роботи педагогічного колективу у 2018-2019 н.р. та звернув увагу на основні напрямки діяльності в 2019-2020 н.р. Зокрема, говорив про здійснення аналізу проведеної профорієнтаційної роботи та результатів приймальної кампанії 2019 року. вдосконалення функціонування внутрішньої системи якості освіти. Також мова йшла про участь у конкурсах «Педагогічний Оскар» і «Викладач року», ліцензування освітньо-професійних програм «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Агрономія» та «Комп’ютерна інженерія» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти та відкриття нових спеціальностей: «Лісове господарство» й «Геодезія та землеустрій» за рівнем фахової передвищої освіти. Також Анатолій Литвиненко підсумував діяльність інформаційного центру, бібліотеки, виховного відділу, психологічної служби, Центру молодіжної політики, адміністративно-господарської частини тощо.

Система освіти сьогодні перебуває в процесі змін і реформ. Перед нами постали непрості виклики сучасності, але ми спільними зусиллями з ними впораємося. Ми маємо потенціал, – зазначив керівник вишу. – Рухаймося з упевненістю вперед.

Про положення, які регламентують окремі напрямки діяльності навчального закладу, інструкції щодо ведення записів у журналах навчальних занять, методичні рекомендації, зразки навчально-методичної документації поінформував методист інституту Олександр Гладушка.

Інженер із охорони праці Олексій Базурін наголосив на необхідності проведення інструктажів викладачами та кураторами навчальних груп.

Педагогічний колектив ставив запитання та вносив пропозиції. Протягом засідання було затверджено низку положень і проектів-рішень.