Семінар завершився – співпраця триває

В останній день семінару «Сучасна посівна та ґрунтообробна техніка» студенти-агроінженери під керівництвом викладачів зорали поле лабораторії рослинництва ГАТІ СНАУ.

Перед тим, як студенти сіли за кермо, викладачі-учасники семінару прямо в кабіні розповіли майбутнім фахівцям про органи керування трактором CLAAS Axion 950. Засвоївши теорію, хлопці взялися реалізовувати отримані знання на практиці. Чимдалі молоді люди все впевненіше керували потужним агрегатом, демонструючи, що формат навчання, запропонований у рамках україно-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», ефективніший за традиційний аудиторний.

Уже під час першого семінару, який ми проводили у вересні 2018 року, я помітив, що у Глухівському агротехнічному інституті й без цього дуже добре організоване навчання. Тут вже існує високий стандарт організації та мотивації студентів, – ділиться враженнями Бернд Хенн. – Зараз я побачив покращення в тому, що у людей зникло побоювання великої сучасної техніки, яке було на початку, тепер учасники спокійно працюють. Це стосується і викладачів, і студентів. Отже, ми працюємо в потрібному напрямку.

Повернувшись із поля, учасники семінару заповнили анкети, в яких оцінили якість проведення семінару, та переглянули відео про особисте фермерське господарство німецького експерта.

На завершення директор інституту Анатолій Литвиненко вручив подяки за значний внесок у впровадження практичної підготовки фахівців-аграріїв представнику товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернду Хенну, директору ТОВ «CLAAS Ukraine» Вельку Хольгеру Герхарду, генеральному директору ДП «LEMKEN-Ukraina» Артему Калашніку. Сувеніри на згадку отримали перекладач Ігор Плашкін, асистентка проекту Ольга Лучинська та методист вищої категорії НМЦ «Агроосвіта» Юрій Борхаленко. Усі викладачі повернуться додому з сертифікатами про участь у практичному семінарі «Сучасна посівна та ґрунтообробна техніка».

Фото семінару