Рецепт життєвого успіху

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбувся день відкритих дверей.

Навчальний заклад відвідали учні випускних класів із Глухівського, Середино-Будського, Кролевецького, Путивльського, Ямпільського та Білопільського районів.

Гості нашого вишу мандрували корпусами, навчальними аудиторіями та лабораторіями, де кожне відділення презентувало свої досягнення. У спортивній залі студентський актив додав школярам бадьорості: молоді люди вчилися танцювати запальну польку. Студенти інституту, вихованці ВПК «Мужність» Микита Грондовський та Артем Медвідь провели майстер-клас із самозахисту.

У кабінеті фінансів студенти та викладачі навчали юнаків і дівчат фінансовій грамотності, зокрема, показували відео та проводили вікторину. За правильні відповіді на запитання випускники отримували солодкі монети. Також учні на сердечках записали мету свого життя та забирали з собою на пам’ять. Комп’ютерники зустрічали майбутніх абітурієнтів в оновленій лабораторії моніторингу якості освіти. Студенти презентували дипломні проекти, викладачі ознайомили зі спеціальністю «Комп’ютерна інженерія». Крім цього, вони провели віртуальну екскурсію територією ГАТІ та звернули увагу на те, що студенти інституту проходять практику та працюють у сучасних IT-компаніях.

Прикладом результату діяльності відділення будівництва, став курсовий проект студента 31Б групи Артема Кручика, виконаний у програмі «3D-архітектор». Школярі з задоволенням фотографувалися на фоні банера та «дерева будівельних професій», а також слухали «будівельні» пісні.

У лабораторії технічного сервісу та ремонту машин і обладнання співробітники інституту наочно показали, як можна, не виходячи з території ВНЗ, поєднувати теорію та практику. До того ж провели тест-драйв сучасної техніки, який викликав шквал емоцій у школярів.

У лабораторії монтажу електрообладнання присутніх ознайомили з безпровідною передачею електричної енергії, енергозберігаючими технологіями, приладами для вимірювання електроенергії, а також способами електропостачання.

Учасники студентської самодіяльності представили яскраві концертні номери та показали цікавий відеоряд. Голова Центру молодіжної політики вишу Альона Лукандій на власному прикладі розповіла про яскраве студентське життя та можливості, які дає інститут.

Можна прийти на навчання та займатися активною діяльністю в різних напрямках: брати участь у концертах, конкурсах, квестах, досягати своєї мети й різних вершин, а можна просто прийти на пари й отримати диплом… Але ж так не цікаво, – підсумовує навчання у виші Альона Лукандій. – Тож, робіть вибір, бо наступні вже студентські роки залежать саме від вас.

Далі завідуюча підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила з процедурою вступу та реєстрацією на підготовчі курси. Директор навчального закладу Анатолій Литвиненко поділився рецептом життєвого успіху, який полягає у правильному виборі навчального закладу та майбутньої професії.

Щиро вітаю всіх у нашому навчальному закладі, який дає старт для успішного життя, – звернувся до присутніх Анатолій Литвиненко. – Можна вкласти весь капітал в освіту, а потім отримати ніщо на завершальному етапі. Ми ж пропонуємо вам отримати фах і стати успішними людьми. У нас повний набір тих професій, що користуються особливим попитом на ринку праці. Сьогодні ми є навчальним закладом, який розвивається. У нас надійні партнери і в Україні, і за кордоном. За 120 років існування навчальний заклад підготував майже 50 тисяч фахівців. І нині перед нами стоїть завдання– продовжувати створювати цікаве та комфортне життя для наших студентів.

Також Анатолій Васильович разом із Оксаною Григорівною провели розіграш лотереї. Шістнадцять щасливчиків отримали сувеніри з символікою ГАТІ СНАУ.

Насамкінець бажаючі відвідали індивідуальні консультації з питань вступу до інституту та реєстрації на підготовчі курси.