Всеукраїнський семінар: усі завдання виконані

Отримавши якісну теорію, студенти-агроінженери без проблем підкорили трактор CLAAS Axion 850-Serie та навісний плуг Lemken.

Перед тим, як студенти разом із викладачами виїдуть в поле, заступник директора з виховної роботи Сергій Журба від імені адміністрації ГАТІ СНАУ вручив подяки особисто фахівцю товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернду Генну, директору ТОВ «КЛААС Україна» Хольгеру Герхарду Вельку та генеральному директору ДП «Лемкен-Україна» Артему Калашніку в особі представників цих підприємств.

Завершивши теоретичну підготовку, студенти-агроінженери вирушили на поля лабораторії рослинництва ГАТІ СНАУ. Тут уже під керівництвом викладачів, які самі попередньо пройшли такий само курс навчання, молоді люди підкорювали трактор CLAAS Axion 850-Serie та навісний плуг Lemken. Як виявилося, якісно викладена теорія дає разючі результати на практиці. Якщо спочатку студенти досить обережно бралися до роботи за кермом вартісної техніки, то вкінці впевнено й налаштовували її, й орали.

Такий формат проведення семінарів, справді, цікавий. Як сам навчився, то й студенту все розкладеш по полицях, – ділиться враженнями майстер виробничого навчання Мирогощанського аграрного коледжу Олександр Вовтонюк. – Перехід у практичний бік викладання – справа добра, але ж без належного оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів то є важко. І самостійно ми це питання не вирішимо – треба сподіватися хіба на співпрацю з виробниками техніки чи аграрними підприємствами.

Насамкінець учасники семінару надали власні пропозиції щодо покращення проведення подібних заходів, методики викладання навчальних дисциплін, форм і методів проведення теоретичних і практичних занять. Також озвучили те, що, на їх думку, необхідно змінити чи доповнити до діючих типових програм із навчальних дисциплін «Трактори і автомобілі» та «Експлуатація машин і обладнання». Натомість отримали сертифікати про участь у семінарі.

Більше фото за посиланням