Тренінг на замовлення

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ пройшов тренінг «Точне землеробство та його впровадження».

Спеціаліста з точного землеробства «замовили» керівники місцевих сільськогосподарських підприємств, які тісно співпрацюють із ГАТІ СНАУ й хочуть отримувати нові профільні знання «без відриву від виробництва».

Ми готові стати дискусійним майданчиком для обговорення будь-яких яких питань, що виникають у сучасних аграріїв, - зазначив директор агротехінституту Анатолій Литвиненко. – Знайдемо відповідних лекторів-фахівців, забезпечимо належними умовами для спілкування.

Участь у тренінгу взяли представники аграрних підприємств Глухівського, Ямпільського та Кролевецького районів.

Спочатку викладач агроінженерних дисциплін Сергій Сашньов акцентував увагу присутніх на тому, як буде розвиватися точне землеробство в Україні. Далі слово взяв спеціаліст із точного землеробства ТОВ «Інтерагроінвест» Михайло Шевченко. Успішний випускник ГАТІ СНАУ докладно розповів про власний практичний досвід, пов’язаний з автоматизацією виробництва шляхом використання систем точного землеробства. Мова йшла про використання автопілотів, економічний ефект від їх застосування; моніторинг і контроль за виконанням технологічних операцій. Були наведені конкретні приклади, озвучені специфічні технологічні прийоми. Відчувалося, що за трибуною справжній фахівець. Напевне тому одразу зав’язався конструктивний діалог з аграріями. Присутні цікавилися варіантами переобладнання механічних сівалок під системи точного землеробства; обговорювали вигідність диференційного внесення добрив тощо. По суті, вже під час заходу отриману інформацію почали «приміряти» до потреб конкретних господарств.

Ми дуже вдячні за організацію цього тренінгу, - поділився враженнями Анатолій Геращенко (ПП «Зажинок»). – Самотужки таку інформацію не знайдеш. Особливо це актуально для невеликих господарств. Із радістю приїдемо на наступні тренінги. Було б цікаво почути про новітні технології вирощування чи захист рослин.

Завершуючи зустріч, Анатолій Литвиненко вручив учасникам тренінгу відповідні сертифікати.