Успішно закінчити перший семестр і з новими силами розпочати другий

У читальній залі Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Захід розпочали хвилиною мовчання на знак пам’яті про загиблих студентів і випускників коледжу, які поклали життя, відстоюючи недоторканість суверенітету України, права та свободу її громадян.

Директор вишу Анатолій Литвиненко вручив студенту 31КІ групи Глібу Осьмакову диплом стипендіата голови Сумської обласної державної адміністрації за високий рівень досягнень у навчанні, науковій і громадській діяльності. Анатолій Васильович подякував Глібу за його роботу.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух говорив про організаційне та навчально-методичне забезпечення проведення зимової екзаменаційної сесії.

На превеликий жаль, новий навчальний рік довелося розпочати в таких складних умовах, коли Україна веде війну із росією, коли на території України запроваджений воєнний стан, а всі ми відчули на собі відключення електроенергії та перебої зі зв’язком. Тому в новому навчальному році організація освітнього процесу в коледжі здійснюється не за традиційними, а за зміненими правилами, дотримання яких є обов’язковим для усіх учасників освітнього процесу: студентів, викладачів, співробітників. Злагоджена робота нашого колективу дозволить виконати поставлені завдання: успішно закінчити перший семестр 2022-2023 н/р та з новими силами розпочати другий, – сказав заступник.

Михайло Михайлович зазначив, що заліково-екзаменаційна сесія передбачена з 12 по 23 грудня, і цьогоріч вона має свої особливості як безпосередньо у проведенні, так і оформленні її результатів. Крім цього, він ознайомив із системою оцінювання навчальних досягнень студентів; звернув увагу на терміни здачі всієї документації завідувачам відділень, а також на дотримання принципів академічної доброчесності, безпекових заходів і санітарно-епідеміологічних вимог тощо.

Щодо психолого-педагогічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану доповів заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко. Мова йшла про типові реакції на стрес дітей віком 14-18 років (як у більшості наших студентів), поради психологів у випадках сильної тривожності за своє психічне життя в умовах війни, результати анкетування студентів щодо першого місяця навчання. До того ж Денис Олександрович повідомив про реалізацію в коледжі обласного проекту «Завжди поруч», у рамках якого створили клас психологічної підтримки. В обговоренні цього питання взяла участь психолог ГАФК СНАУ Ірина Марченко. Серед іншого вона звернула увагу на фактори, що впливають на освітній процес в умовах сьогодення, проблеми дистанційки, джерела психологічної підтримки тощо.

Відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Самофалова ознайомила з результатами профорієнтаційної роботи в І семестрі й особливостями її проведення у другому.

Під час виступу інженера з охорони праці Наталії Чорнобай йшлося про стан охорони праці, пожежної безпеки й екології в коледжі; внутрішні нормативні акти; навчання з питань ОП та систему інструктажів; поточні перевірки, огляди окремих підрозділів і коледжу в цілому; медичні огляди працівників тощо.

Завідувачка навчально-методичного кабінету Ірина Хлонь винесла на розгляд проект рішення педагогічної ради «Про затвердження орієнтовного плану підвищення кваліфікації на 2023 рік».

За результатами засідання педагогічної ради ухвалили відповідні рішення.

Сьогодні ми максимально намагаємося забезпечити стабільність нашої роботи. Для успішного завершення першого семестру працюємо в посиленому режимі. Зараз усім нелегко, ми маємо розуміти це. Ми працюємо з дітьми й зобов’язані давати їм поради, як працювати в таких умовах, де шукати підтримку, а для цього нам потрібно мати власний внутрішній ресурс. Не соромтеся звертатися до фахівців, не залишайтеся з проблемою сам на сам, – підсумував директор коледжу Анатолій Литвиненко. – До швидкої Перемоги! До миру!

Також Анатолій Васильович зазначив, що ми маємо підтримувати людей, яким необхідна допомога. Закликав працівників повідомляти керівництво коледжу, якщо хтось із рідних або знайомих опинивсь у скрутній ситуації, бо, працюючи спільно над проблемою, можна змінити стан справ на краще.