Опановуючи майбутнє

Співробітники Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ пройшли навчання з пілотування агродронів.

Завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко, голова циклової комісії будівельних дисциплін Іван Степченко, а також викладач Юрій Сухойваненко завітали до комплексу Агрілаб (с. Велика Олександрівка Київської області). Там протягом трьох днів вони вивчали теорію з пілотування агродронів і виконували практичні завдання на відкритій місцевості.

Передусім організатори поінформували учасників щодо заходів безпеки, зокрема поводження під час повітряної тривоги. Далі ознайомили з пристроями та їх технічними характеристиками, конструктивними особливостями.

Наступного дня наші педагоги разом із колегами взяли участь у брифінгу з пройденого матеріалу. Після цього вирушили на тестову ділянку, де їм наочно продемонстрували попередньо вивчене. Фахівці показали, як підключати дрони, будувати маршрути, налаштовувати всі необхідні параметри та відпрацьовувати можливі маніпуляції дрона в роботі.

Зранку останнього дня навчань учасники закріпили пройдений матеріал, після чого поїхали на ділянку. Там наставники майбутньої аграрної еліти України вже самостійно підключили всі пристрої; побудували контур ділянки, маршрути; здійснили передпольотні налаштування та перевірки. До того ж відпрацювали доступні функції, ділянки двома дронами та різними методами.

Ці три дні дали нам можливість не просто зазирнути до майбутнього аграрної галузі України, а й зробити там упевнені кроки, опановуючи новітні технології під керівництвом висококласних фахівців, - ділиться враженнями Вячеслав Чалий. - Ми щиро вдячні співробітникам DroneUA за те, що вони відгукнулися на наш запит і організували ці навчання. Співзасновник групи компаній DroneUA Валерій Яковенко, керівник відділу маркетингу та комунікацій Руслана Загній, координатор партнерських проектів з навчальними закладами Лариса Філіпова, менеджер проектів Зоряна Гордікова зробили все можливе та неможливе, щоб ми отримали якісні знання, які безсумнівно допоможуть покращити рівень підготовки майбутніх фахівців-аграріїв. Окрема подяка – хлопцям-пілотам дронів за вміння ділитися знаннями, терпіння та приязність.