Міжнародний проект: підсумки

Представники Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь у підсумковій конференції проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Директор вишу Анатолій Литвиненко, заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох і завідувачка заочного відділення Світлана Самофалова разом із колегами оцінили результати діяльності проекту з різних боків – науково-методичного центру ВФПО, студентів і чотирьох пілотних коледжів.

Анатолій Литвиненко на прикладі нашого навчального закладу ознайомив присутніх із результатами співпраці з іноземними діловими партнерами (2017-2021 роки). Під час виступу Анатолія Васильовича мова йшла про зміни в навчальних планах і програмах спеціальностей: «Електроенергетика, електротехніка й електромеханіка», «Агрономія» та «Агроінженерія». Також говорив про підвищення кваліфікації педагогічних працівників, стажування на базі фермерських господарств та освітніх закладів Німеччини, участь у роботі практичних й онлайн-семінарів, проведення їх на базі коледжу тощо.

За словами керівника ГАФК СНАУ, протягом останніх чотирьох років у виші вдосконалили методику проведення навчальних і виробничих практик, занять через пошуково-дослідницьку роботу викладачів і студентів, індивідуального навчання, занять на виробництві. До того ж до процедур державного контролю за якістю підготовки фахівців активно залучаються потенційні роботодавці, впроваджується дуальна форма здобуття освіти, створюються й оновлюються аудиторії та лабораторії тощо.

Анатолій Литвиненко вручив подяки Глухівської міської ради за плідну взаємовигідну співпрацю з ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ», вагомий внесок у підвищення якості підготовки фахівців, популяризацію аграрних професій серед української молоді міністерству продовольства та сільського господарства Німеччини, керівнику проекту Хансу Георгу Хассенпфлюгу, виконавчому директору ADT Project GMBH Еккехарду Шрьодеру. Подяку коледжу за вагомий внесок у підвищення якості теоретичної та практичної підготовки фахівців, модернізацію матеріально-технічної бази, вдосконалення професійних умінь педагогічних працівників коледжу отримав декан факультету економіки сільського господарства Університету економіки та довкілля Нюртінґен-Ґайслінґен доктор Хайнріх Шюлє.

Крім цього, у процесі підсумкової конференції йшлося про мету та завдання проекту FABU, результати його діяльності, майбутнє сільського господарства та як воно вплине на професійну освіту.

Насамкінець присутні підбили підсумки українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» та дискутували на найактуальніші питання, що постали перед агробізнесом.