Міжнародний проект: працюємо онлайн

У рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» розпочав роботу семінар «Техніка для приготування й роздачі кормів для великої рогатої худоби (ВРХ)».

У заході взяли участь заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко, викладачі: Олександр Гапич та Олександр Бірюк.

У перший день фахівці товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн та Роберт Грімм говорили про техніку для годівлі ВРХ на прикладі трьох компаній південної Німеччини та навіть Австрії: Himel, Siloking, Wasserbauer.

Сьогодні учасники детальніше ознайомилися з фірмою Himel, яка виробляє зернозмішувачі, техніку для помолу зерна, елеватори, вертикальні горизонтальні та самохідні кормозмішувачі. Керівник компанії розповів про її заснування, розвиток і діяльність.

Після цього лектори звернули увагу на основи годівлі молочної худоби, «вимоги» корови до кормів (гомогенний раціон, змішування з різними кормовими інгредієнтами, свіжий корм протягом дня), підтримку бактерій у передшлунку худоби тощо.

Також під час онлайн-заходу мова йшла про склад корму, його структуру, дію на шлунково-кишковий тракт молочної корови; раціон повного змішування та вимоги до нього; конструктивні види змішувача-кормороздавача; переваги та недоліки лопастного змішувача з ефектом змішування через вільне падіння, вертикального та горизонтального змішувача (тришнекового та двошнекового) тощо.

Учасники ставили запитання, на які німецькі експерти давали вичерпні відповіді.