Міжнародний проект в онлайн-режимі: день третій

Фахівці товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн та Роберт Грімм продовжують навчати наших педагогів.

Третій день онлайн-семінару «Процеси заготівлі сіна й силосу з урахуванням налаштування й обслуговування жаток», що проходить у рамках реалізації українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», розпочався з підсумків попереднього дня й обговорення питання заготівлі трав’яного силосу за допомогою візка-підбирача.

Після цього лектори ознайомили учасників заходу з видами та технічними особливостями косарок різних виробників, звернули увагу на особливості їх налаштування й обслуговування. Бернд Хенн та Роберт Грімм більш детально розповіли про плющилку, дискові, а також барабанні косарки, їх складові (задню та фронтальну навіску), переваги та недоліки косарок Corto й Claas. Німецькі експерти, навіть за таких незвичних умов роботи, ознайомили українських педагогів з органолептичним аналізом сіна й сінажу та порівнювали його з лабораторними показниками.

Мережевий характер навчання, що дозволяє вести заняття дистанційно – головний плюс онлайн-семінару. За допомогою гаджетів та інтернету ми можемо бути присутніми на семінарі в будь-якій точці світу, а спікери завжди знають, що на них чекає жива аудиторія, дійсно зацікавлена у вивченні заявленої теми й отриманні нових навичок, – говорить викладач спецдисциплін Світлана Рева. – Семінари в рамках проекту завжди залишають позитивні враження. І цей – не виняток. На мою думку, матеріал добре сконцентровано, подано за чітким планом. Інформація важлива, цікава та вкрай необхідна, зважаючи на вимоги сьогодення. Організація роботи семінару свідчить про високий рівень фаховості самих організаторів.