Збільшуємо кількість підготовлених агроінженерів

Спеціалісти світового бренду виробництва сільгосптехніки «New Holland» провели лекційне заняття для викладачів і студентів Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ.

Продакт-менеджер із тракторів компанії New Holland Віталій Каплюк розповів про особливості, типи та класифікацію сучасних тракторів, автоматизацію робочого процесу та роботу оператора. Говорив про будову техніки; регулювання викидів, спрямоване на зменшення кількості шкідливих елементів, що утворюються транспортними засобами, тощо.

Своїми лекціями ми розширюємо коло знань студентів, даючи уявлення саме про ту техніку, яка зараз працює в аграрних підприємствах, - пояснює Віталій Каплюк. – Мало купити комбайн або трактор, хтось у господарстві має розуміти, як налаштувати, перевіряти дієздатність систем, працювати… Насправді, багато сільгосппідприємств не мають таких фахівців. Звісно, ми реагуємо на звернення агрохолдингів і навчаємо їх персонал. Але коли ми читаємо лекції для студентів, ми значно збільшуємо кількість підготовлених агроінженерів.

Також Віталій Андрійович звернув увагу майбутніх агроінженерів на важливість вивчення іноземної мови для успішного подальшого працевлаштування.

У другій половині дня продакт-менеджер із комбайнів компанії New Holland Віталій Висоцький ознайомив з історією комбайнування, умовами роботи та класифікацією комбайнів. Здійснив короткий екскурс у становлення New Holland як світового бренду виробництва сільгосптехніки. Крім цього, мова йшла про будову, види, технологічний процес і принципи роботи зернозбиральних комбайнів. Лектор розповів і про системи обмолоту, очистки, компенсації нахилу, автоматизації – як вони змінювалися протягом останніх десятиліть. Окремо звернув увагу на функціональність жаток, їх типи, режими, основні компоненти й, навіть, способи транспортування. До того ж не залишив без уваги класифікацію та різновиди кормозбиральних комбайнів і навантажувачів.

Така співпраця безпосередньо з виробниками сільгосптехніки, коли вони діляться знаннями і з викладачами, і студентам, на мою думку, є одним із найефективніших видів навчання, – підсумував завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий. – Це допоможе вивести підготовку агроінженерів на більш високий рівень.