Новий семестр – нові виклики

У читальній залі бібліотеки ГАТІ СНАУ пройшло планове засідання педагогічної ради.

Розпочали захід з аналізу освітньої діяльності в минулому семестрі й визначення основних напрямків роботи в другому семестрі 2019-2020 навчального року.

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох ознайомила присутніх із якісними показниками успішності студентів за відділеннями, станом відвідування занять і кількістю відмінників. Також Наталія Василівна підбила підсумки щодо стипендіального забезпечення, контролю якості підготовки фахівців, напрямків діяльності школи педмайстерності, методичної роботи, міжнародної співпраці, інформаційного забезпечення вишу, діяльності бібліотеки, профорієнтаційної роботи тощо. До того ж заступник розпланувала другий семестр: проведення внутрішнього моніторингу стану підготовки студентів з упровадженням тестових технологій контролю рівня знань; підготовка до ДПА, ЗНО й онлайн-тестування студентів випускних груп; удосконалення методики проведення занять; оновлення матеріально-технічного забезпечення кабінетів, лабораторій і навчальних майстерень; вивчення питань ліцензування нових спеціальностей.

Участь в обговоренні цього питання взяли в.о. заступника директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко, в.о. заступника директора з виховної роботи Денис Овсянко та заступник директора з адміністративно-господарської роботи Михайло Кліндух. Під час виступу Олександра Олександровича мова йшла про комісійні захисти виробничих практик, бази проходження практик, якісні показники практичної підготовки студентів, відбір студентів і підготовку документів для проходження закордонних практик, здобуття робітничих професій, збір урожаю в лабораторії рослинництва та фруктових насаджень. У планах заступника – розширення географії закордонних баз практик; проведення іміджевих заходів, конкурсів, екскурсій; забезпечення догляду за фруктовим садом і посівами тощо.

У свою чергу Денис Олександрович звернув увагу на результати діяльності виховного відділу: проведення культурно-масових заходів, роботу з обдарованими студентами, участь у загальноміських та обласних заходах, контроль за дотриманням правил внутрішнього розпорядку, адаптацію першокурсників, організацію дозвілля. Запланував продовжити співпрацю з громадськими та волонтерськими організаціями, провести урочисті заходи до державних свят і визначних дат, оновити інформаційні стенди в гуртожитках.

Михайло Михайлович розповів присутнім про виконані роботи в минулому семестрі та напрямки діяльності АГЧ на другий семестр: здійснення ремонту конференц-зали, лабораторії №51, аудиторії №74; введення в дію лабораторії озеленення; проведення благоустрою території навчального закладу.

Про організацію роботи з пільговими категоріями студентів доповідали Денис Овсянко та психолог Ірина Марченко. Вони говорили про особливості роботи з дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування; особами, що мають статус внутрішньо-переміщених осіб; студентами з малозабезпечених або неповних сімей та іншими.

Методист Олександр Гладушка виніс на розгляд деякі зміни до плану роботи інституту у ІІ семестрі 2019-2020 н.р. Зокрема, мова йшла про вдосконалення функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, підвищення кваліфікації педагогів, проведення тижнів педмайстерності, забезпечення державних стандартів практичної підготовки студентів тощо.

Наприкінці заходу директор інституту Анатолій Литвиненко закцентував увагу педагогів на викликах сьогодення, що стоять перед закладами вищої освіти, та запропонував шляхи їх вирішення.

Протягом засідання педагогічної ради було ухвалено низку відповідних проектів рішень.